I. C. Brătianu împotriva primarului PNL, Iordan Alexe

Azi locuitorii comunei tulcene I.C. Brătianu sunt chemaţi la urne pentru a-şi demite primarul. Această măsură vine în urma unui imens scandal, în care actualul primar, Iordan Alexe, ales pe buletinul de vot al Partidului Naţional Liberal, a fost acuzat de mai mulţi săteni de practici ilicite şi de lipsa de implicare în problemele comunităţii.
După multe demersuri şi după completarea a sute de hârtii, că aşa se fac treburile în România, prefectul Dan Munteanu a emis în dat de 27 iunie o hotărâre prin care stabilea ca data de 21 august, adică azi, să fie data în care se va organiza referendumul.

Legea spune că este necesar să se prezinte la vot cel puţin 30% din numărul total de persoane cu drept de vot, pentru că scrutinul să fie valabil.
„Începând cu ora 7,00, biroul electoral al secţiei de votare din comuna I.C. Brătianu, judeţul Tulcea, a fost deschis pentru desfăşurarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor cu privire la demiterea primarului comunei. Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul de vot între orele 7,00-23,00”, se arată într-un comunicat al AEP.

Actualul primar va fi demis dacă cel puţin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate vor fi pentru demitere. De asemenea, rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% dintre cei înscrişi pe listele electorale permanente.