Reguli noi de vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea. Ce trebuie să ştie vizitatorii
Reguli noi de vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea. Ce trebuie să ştie vizitatorii
Începând de azi, s-au modificat regulile de acces ale vizitatorilor pacienţilor internaţi pe secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Am stat de vorbă cu doamna Victoria Gheba, director administrativ al unităţii, de la care am aflat noutăţile referitoare la noul program de vizite, precum şi ce sunt obligaţi aparţinătorii să îndeplinească.
Programul de vizite este de luni până vineri: 10:00 – 12:00 și 15:00 – 17:00, iar sâmbătă, duminică și sărbători legale: 09:00 – 15:00.
Accesul vizitatorilor în salon este limitat după cum urmează, durata vizitei fiind limitată la 30 de minute, cu excepția secției ATI:
– 1 vizitator/pacient în saloane cu până la 3 paturi, câte un vizitator o dată
– 1 vizitator/pacient în saloane cu 4-6 paturi, maximum doi vizitatori o dată
– 1 vizitator/pacient în saloane cu mai mult de 6 paturi, maximum trei vizitatori o dată
Copiii sub 14 ani (cu excepția secțiilor ATI) pot avea acces permanent al unui aparținător dacă se solicită acest lucru, iar copiii între 14 și 18 ani (cu excepția secției ATI) pot avea acces permanent al unui aparținător cu acordul șefului de secție. Se interzice vizita în spital a copiilor din cauza riscului de contaminare.
Accesul vizitatorilor se va face doar în zonele de internare ale pacienţilor, doar dacă acestea nu au regim special în care accesul este interzis. În anumite situații epidemiologice, vizitele pot fi limitate la 15 minute în secțiile/compartimentele fără risc și pot fi suspendate în secțiile/compartimentele în care sunt internate persoane cu risc pentru dezvoltarea formelor severe de boală.
Pacienților li se atribuie un cod unic la internare (numărul foii de observație), care este comunicat aparținătorilor. Aparținătorii pot primi informații despre starea de sănătate a pacientului prin telefon, dar numai după confirmarea codului unic.
Reguli de conduită pt vizitatori
– Poartă echipament de protecție oferit de unitatea sanitară (în funcție de nivelul de risc al secției)
– Respectă instrucțiunile personalului unității sanitare pentru a preveni răspândirea infecțiilor.
– Pe durata vizitei şi a deplasării în spaţiile medicale ale spitalului, vizitatorii vor folosi doar circuitele şi căile de acces destinate, conform reglementărilor privind circuitele spitalului .
– Este interzis accesul vizitatorilor care prezintă simptome ale unei boli infecto-contagioase (viroză respiratorie, boală diareică acută, boli eruptive etc.).
– La încheierea programului de vizită, toţi vizitatorii rămaşi în spital sunt invitaţi să părăsească incinta acestuia.